Genitální opar

Dobrý den, před měsícem se mi při začátku menstruace vyrojil poprvé genitální opar. Sice dvoumi antibiotiky po sobě, ale byl zaléčen. Doktor mě ale informoval, že se mi s další menstruací může objevit znova, ale bude už trošku těžší ho poznat. Tak se chci zeptat, právě mi končí menstruace a zda je tedy možné že bych opar mohla mít znovu. Vchod do pochvy mě lehce pálí, možná je jen podrážděný od tampónů...Právě nevím, zda se mám něčeho bát, nebo na jaké příznaky si dát pozor. Jak poznám jestli nemám opar znovu? Nechci nakazit přítele. PS: od něj sem ho poprvé určitě nechytla, protože s nikým jiným styk ještě neměl a já také ne. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Recidivu herpesu poznáte. Svědění postižené oblasti. Po přenosu infekce kůže genitálií začne nepříjemně svědit, popř. brnět. V této době ještě není viditelný příznak. Je to první signál, že se něco děje. Výsev puchýřků. Na kůži, která před tím svědila, se utvoří malý puchýřek (většinou je jich víc). Uvnitř puchýřků je tekutina, která je infekční. Může být postižena venkovní část genitálií, u žen stydkých pysků a u mužů žalud a vnitřní část předkožky. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: