Golfový loket

Dobrý den, mám jeden tenisový a druhý golfový loket. Ultrazvuk a klidový režim nepomohl, tak chodim na obstřiky diprophos s mesokainem. A to každý týden, pokaždé do jiné ruky. Pravá i levá již je po třetí injekci, není to moc velký zásah a moc brzy po sobě? Navíc to po aplikaci hodně bolí a potom to pomáhá jen částečně. Děkuji Eliška

Odpověď odborníka:

Je třeba stav řádně vyšetřit. Počet nástřiků vždy záleží na tom, jaká látka se aplikuje a jaký je efekt. Pokud potíže přetrvávají je vhodné i znehybnění loketního kloubu na 3 týdny, poté pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Metod je mnoho od elektroléčby, nástřiku, pohybové léčby, rázové vlny, ozáření rtg. Je možno aplikovat i metodu PRP, aplikace vlastního krevního sera, které je obohacené krevními destičkami, vše vlastní, ty působi stimulačně a stav se po opakované injekci může zlepšit. V některých případech i operace. Obraťte se na svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: