Gynekomastie

Dobrý den, už delší dobu mě trápí problém s bradavkama. Byl jsem s tím nejdříve u obvodního lékaře, ten mě poslal na endokrinologii. Doktor na endokrinologii mi nasadil léky na omezení ženského hormonu. Bradavky poté byly menší,ale jen na krátkou dobu. Po pár měsících mi to zase narostlo a je to ještě větší.Dokonce mám prsa větší než 3/4 spolužaček. Chci chodit na bazén,nosit krátké tričko, holky , normálně chodit do tělocviku... Všechno tohle je pro mě zatím utrpením... Prostě mě to psychicky ničí. Matka říká,že to zmizne jak vyrostu, ale to bude už pozdě... Chci ji ještě nějak zkusit ukecat jestli by mě nechala jít na tu operaci, která je prý hrazena pojišťovnou.Navíc říká že mi to stejně nikdo neudělá jelikož pořád rostu.. Ale kůže je elastická... Šlo by to odstranit tou operací? Je to pro mě opravdu hrozné.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste prošel endokrinologií, předpokládám, že byly vyloučeny jinak řešitelné hormonální příčiny gynekomastie. Tím pádem opravdu zbývá buď doufat, že se situace upraví, intermitentně užívat Tamoxifen, nebo absolvovat plastickou operaci. U té se ale obávám, že nebude také definitivní - i po operaci se může zvětšování prsů opakovat. Další otázkou je, jestli netrpíte nadváhou - pokud ano, pomohla by redukce hmotnosti. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: