Hemoptýza po úraze hlavy

Dobrý den, Mé problémy začínají již od 3.12. 2011, kdy jsem byl napaden neznámými lidmi a při pádu se narazil pravou části hlavy o patník. Odneslo to tedy pravé oko, kde se mi vytvořil hematom jak na víčku tak v okolí oka plus menší rána na pravé části čela. Na pohotovosti ten den mě zkontrolovali + dělali RTG hlavy a vše bylo v pořádku. Přibližně po 4 dnech od úrazu jsem chytil nějakou střevní virózu a vyplivoval jsem jakoby sraženou krev v hlenech. Připisoval jsem to tehdy tomu, že při úrazu jsem docela hodně krvácel z nosu a že to je sražená krev , která se uvolňuje z následku úrazu. Po 3- 4 dnech plivání a viróza odezněly. Hematom na oku se rovněž do Vánoc ztratil a vypadalo to, že vše odeznělo a zase jsem celkově zdravotně v pořádku. Avšak přesně po měsíci jsem opět pochytil nějakou virózu a začly opětovně problémy. Od počáteční bolesti v krku to přešlo ke kašli a husté rýmě (žlutozelená), teploty jsem měl maximálně zvýšené. U kýchání se mi dokonce objevila i krev na kapesníku, to však docela rychle (asi po dni) přešlo. Po pár dnech jsem začal vykašlávat i husté zelené někdy žluté obrovské tuhé kusy hlenu a hned den na to se při vykašlávání opět objevila příměs krve. Taky jsem zapomněl zmínit důležitou věc, že při této viróze se mi ono poraněné oko zbarvilo dohněda (víčko i okolí) . Prvně jsem tedy navštívil oční,tam jsem popsal své problémy (napadení,opětovné zbarvení poraněného oka, vykašlávaní krve v hlenu, krev při kýchání, mírná bolest při kousání mezi pravým okem a kořenem nosu ). Oční lékařka mě prohlídla a řekla, že zrak mám v poŕádku. Avšak poslala mě na ORL skrze vykašlávání krve v hlenech a tím začala řada vyšetření. ORL rovněž dopadlo v pořádku. Byl jsem poslán na plícní ambulanci,tam jsem popsal své problémy. Provedli mi RTG plic, které bylo v pořádku a celkovou anamnézu. Po celkovém probrání situace mi pan doktor doporučil pobyt v místní nemocnici na plícním oddělení skrze hemoptýzy. Říkal, že to vypadá asi na zánět průdušek. V nemocnici mi provedli všemožná vyšetření pro zjištění příčiny hemoptýzy (RTG paranasálních dutin, CT plic, krevní rozbor; rozbor moči , bronchoskopie apod.). Žádné vyšetření nezjistilo příčinu. Pouze po bronchoskopii mi bylo sděleno, že jsem prodělal pravděpodobně akutní bronchitidu. Nyní od 19. 1., kdy jsem doma , mě však docela často trápí problém s pravým okem. Stále ho mám zbarvené do hněda a cítím v něm mírnou bolest, tak samo jako na menší bouličce na čele z úrazu z prosince . Někdy to přechází i na menší bolest celé hlavy, hlavně to však citím v pravé části. Oči dokonce mívám hodně unavené již v brzkých večerních hodinách, což u mě nebylo zvykem. Ještě bych chtěl zmínit,že velmi často kýchám a mám čistou čirou rýmu.Často plivu žlutý až žlutohnědý hlen (většinou po ránu ). Občas mám svědivou až mírně tlakovou bolest na hrudi, která se přenáší i do levé ruky. Stává se mi , že při této bolesti mám i jakoby svalové tiky,třesy. Nikdy jsem neměl takové zdravotní problémy, protože jsem docela hodně mladý člověk, ale teď se to nějak bohužel nabalilo. Chtěl bych se tedy zeptat na vaše doporučení, názory. Svou novou praktickou lékařku (skrze stěhování) budu moci navštívit až v průběhu přístího týdne, kdy absolvuji vstupní prohlídku. Proto se ptám raději i zde. Děkuji !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především bych doporučila kontrolu na oční klinice a neurologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x