Hemoragická cysta štítnej žľazy

dobrý deň, na štítnej žľaze mám posthemoragickú pseudocystu ĽL 8,1ml po opakovanej punkcii sa opäť naplnila.Bola mi doporučená operácia.Aké je riziko malignity keď mi cytologia vyšla negatívne? Existuje aj nejaké iné riešenie ako operačné a sú nejaké riziká ak by som sa rozhodla operáciu nepodstúpiť? Hormóny mám v poriadku. Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko maligního zvrhnutí cysty bohužel existuje. To je důvod, proč se doporučuje chirurgické odstranění. Rizika jsou stejná jako u každé operace. Další možné řešení je sledování a ev. další punkce při změnách velikosti útvaru.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: