Hepatitida c

Dobrý den, minule jsem pil z láhve po člověku, který si nitrožilně píchal drogy... neměl jsem žádné oděrky na ústech, ale on měl opar... nevím, jestli byl čerstvý, nebo zaschlý do strupu... v případě, že by měl na oparu nějaké množství krve, mohl bych se po pítí z té samé lahve nakazit hepatitidou c, pokud by se mi jeho krev dostala do úst nebo na ústní sliznici, na hrtan, nebo nějak do žaludku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Rado! Ano, nákaza touto cestou je možná, ačkoli není právě pravděpodobná. Na oparu nebývá ani tak krev jako viry herpes simplex, které opar způsobují. Lépe tedy dostat opar než žloutenku C, samozřejmě...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: