Herpesin zhoršení potíží

Dobrý den, již třetí měsíc mám potíže s brněním všech končetin a záškuby po celém těle. Neurologická vyšetření jsou všechna v pořádku(EMG, SEP),včetně krevních rozborů, zjištěny v krvi pouze akutní herpesviry a mírně snížená hladina hořčíku. byl mi nasazen Herpesin 400 mg 2x denně 3 měsíce. Po třech dnech užívání se potíže výrazně zhoršily - mravenčení + píchání jakoby jehliček v končetinách, trvá to už týden. Chtěla bych se zeptat, jestli mám vydržet a jedná se třeba o přechodné zhoršení a stav se upraví? Před rokem a půl jsem měla podobné potíže (proběhlo vyšetření MR a LP) a Herpesin zabral bez problémů. Nemůžou tyto potíže souviset s problémy s páteří? Tu mi nikdo nevyšetřoval s tím, že by se tyto problémy určitě nevyskytovaly na všech končetinách.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho dotazu nevyplývá, proč jste byla před rokem přeléčena herpesinem. Ale domnívám se, že zhoršení Vašich potíží nyní asi herpesin nezpůsobil. Zda se jedná jen o přechodné zhoršení, těžko říct bez znalosti příčiny Vašich potíží, klinického neurologického nálezu a všech výsledků, včetně důvodu k nasazení herpesinu. NIcméně pokud jsou všechna vyšetření negativní, asi by se páteř jako příčina potíží také zvažovat mohla. Snížená hladina horčíku by rovněž mohla být příčinou brnění končetin .

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: