Hladina serotoninu a antidepresiva

Velice stručně bych se rád zeptal. Beru antidepresiva Apo-moclob 300 mg (Aurorix), nyní zvýšenou dávku 600 mg denně (tedy 2 tablety denně) Někde na internetu jsem četl, že logicky, když chybí v mozku serotonin, projeví se depresí. Naopak když je v mozku přebytek serotoninu, mohou vzniknout schyzofrenie. Chci se tedy zeptat, co je na tom pravdy? Mám tedy docela i strach, že nerozpoznám, že mám v mozku hladinu serotininu už v normálu. Vím, že antidepresiva bych měl brát delší dobu ale nemůže se nakupit serotonin a něco to způsobit? Kromě depresí se "léčím" také s panickými úzkostmi (anxiozní porucha, úzkostně depresivní porucha)... Děkuji moc, přeji příjemný zbytek dne :)

Odpověď odborníka:

Nebojte se a léky určitě užívejte dál. Lékař dobře ví co a jak dávkovat, věřte mu. Léky pouze upraví serotonin do správné hladiny tak, aby vám bylo dobře a neměl jste obtíže.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: