Hlen ve stolici

Je něco pravdy na tvrzení, že hlen ve stolici se může vyskytovat (např. po zvýšené konzumaci mléčných výrobků) a pokud není doprovázen bolestmi břicha, horečkou, úbytkem váhy, příměsí krve apod., pak jde o naprosto normální jev? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Julie, příměs hlenu ke stolici může být příznakem onemocnění tlustého střeva. Definitivní potvrzení nebo vyloučení střevního postižení poskytne koloskopie, doplněná histologickým vyšetřením vzorků sliznice. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření v gastroenterologické ambulanci. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: