Hlen ve stolici a bolest v kříži 3 týdny po antibiotikách

Dobrý den mám takový dotaz. Je to týden, co mě pobolívají záda v oblasti kříže a k tomu mě vždy začne jakoby nadýmání a divný pocit, jako když to mám dostat. A když jdu na záchod, tak mám ve stolici nebo jen samotný čirý průhledný hlen. Toto jsem měla jednou po antibiotikách a pak se to samo upravilo. Je to zhruba tři týdny co jsem znovu brala antibiotika, může to být zase tím? Může se jedna o nějaký střevní zánět? O rakovinu doufám nejde. Je mi pouhých 21 let. Jinak jako ubývání hmotnosti nebo horečku zvracení a tak to nemám vůbec. Prosím vás o radu. Moje praktická lékařka mě základně vyšetřila a neshledala nic. Tak se obracím na vás a děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Terapie antibiotiky bohužel má jeden vedlejší nežádoucí účinek- a tj. že zničí i tu bakteriální flóru, která je nám ke prospěchu - konkrétně střevní mikroflóru, která je naším komenzalem a pomáhá nám zpracovávat přijatou potravu na stolici. Doporučuji Vám koupit si v lékárně probiotika a užívat je 7 až 10 dnů. A do budoucna při další terapii antibiotiky užívejte probiotika současně s antibiotiky.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: