Hleny

Dobrý den, Už asi půl roku mám rýmu, řešila jsem to prášky na alergii, ale jediné, co mi nos uvolnilo, tak byl muconasal, protože mi pomáhala ta větrová vůně, která mi vždy nos uvolnila aspoň na pár hodin. Teď je to ale horší, nejspíš z toho počasí a z přechodu tepla do auta s klimatizací jsem onemocněla a rýma se zhoršila, mám nyní hleny, které naštěstí jakž takž vysmrkávám, ale spíš mi jde o to, že jsem přestala cítit jakékoliv vůně, od slabších až po silné, necítím ani silnou kolínskou, vůbec nic, tak se chci zeptat, jestli to třeba není životu nebezpečné, anebo spíš, jestli se mi čich zase někdy vrátí, moc mě to trápí. Děkuji předem za odpověď. Denisa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chronické záněty v nose opravdu někdy člověk a o čich připraví. Zkuste intenzivnější léčení, všechny prostředky jsou dostupné v lékárně bez předpisu, poradte se s lékárníkem, jen poznámka: je potřeba dělat pauzy mezi užíváním - některé z těhto léků jsou totiž návykové. Pokud by hleny měly zelenavou barvu, jděte k obvodnímu lékaři, jde už o bakteriální infekci a bylo by potřebné zaléčit tuto rýmu i antibiotiky. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: