Hleny ve stolici

Dobrý den, je mi 18 let, prodělala jsem celkem dost vyšetření co se týče trávení.Ale žádný konkrétní problém nebyl nalezen. Trápíme mě delší dobu menší množství hlenu na povrchu stolice. Stolice má jinak normální konzistenci a je pravidelná. Trpím také na nadýmání což si myslím je způsobeno stravou, jsem na internátě takže strava nestojí za nic. Moje obvodní lékařka mi řekla, že pokud nehubnu a nejsou žádné další problémy hleny nic neznamenají. Doporučila mi probiotika, ktere užívám, hleny jsou ve stolici pořád, neni to žádné velké množství . Tak se chci zeptat jestli je to možné nebo je potřeba dalších vyšetření. Myslim že v mém případě už jedine kolondoskopie které se obavám. Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nejsem si jistá,zda Vás v současnosti uspokojí odpověď-"je to možné."Je velmi pravděpodobné,že trpíte funkční poruchou-jakousi "neurosou",nadměrnou vnímavostí střevních nervových pletení na různé podněty.Stav se označuje jako dráždivý tračník.Samozřejmě,že tato varianta je sice pravděpodobná,ale není jistá.Kolonoskopie by Vás k "jistotě"přiblížila.Pro Vás má velký význam pocit bezpečí,tak,abyste se dokázala odpoutat od obtíží-proto by pravděpodobně bylo moudré koloskopii podstoupit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: