Hodnoty ft4 a tsh v těhotenství

Dobry den pani doktorko, minuly tyden mi byly zjisteny tyto hodnoty hormonu fT4 10,6 a TSH 3,76. Pani doktorka mi rekla, ze jedna hodnota je nizsi a objednala me na endokrinologii na UZ stitne zlazy za 3 tydny. Do te doby mam rano nalacno uzivat Letrox 50. Jsou namerene hodnoty nebezpecne pro miminko? Nyní jsem ve 30.tt. Mam zaroven k lekum zacit uzivat jod? Tehot. vitaminy neberu. Kdyz mi byly obvodni lekarkou mereny hodnoty ve 20.tt, byly naprosto v poradku. Nikdy jsem se se stitnou zlazou nelecila, je pravdepodobne, ze nizsi hodnota je zpusobena postupujicim tehotenstvim a s ni spojenou zatezi a po porodu se hodnoty vrati do normalu? Predem moc dekuji za Vas nazor. Pekny den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renato! Rozhodně Vám doporučuji podstoupit ultrazvuk štítné žlázy a vyšetření u endokrinologa, tím se nedá nic zkazit. Domnívám se, že Vaše lékařka postupuje správně a miminku nehrozí žádné nebezpečí. Jód neberte do doby, než se poradíte s endokrinologem. Je málo pravděpodobné, že by se Vám hodnoty hormonů srovnaly po porodu samy. Velká část žen má se štítnou žlázou potíže.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: