Hodnoty štítná žláza

Dobrý den, byla jsem na vyšetření štítné žlázy a mám prosím na Vás jeden dotaz. V říjnu 2010 jsem potratila v 7tt. Mé hodnoty : TSH 0,004mU/i - nejsou příliš nízké??? FT4 18,4 pmol/l – zvýšené anti TPO 686 kIU/l – vysoké prolactin v normě, mám zvětšené oba laloky a hrubší textura závěr . malá difusní struma AT eufunkční nedostala jsem žádné léky a prý to nemá vliv na otěhotnění – na kontrolu jdu za 3 měsíce. Je možné, že ty protilátky mohou způsobit potrat a co mé hodnoty jsou v normě? Můžete mi prosím o tom napsat více. předem děkuji. Chmelová Odpovědět

Odpověď odborníka:

Rozmezí hormonů: TSH normální hodnoty 0,37-5,0, fT3 normální hodnoty 3,4-6,3 , fT4 normální hodnoty 9,8 - 23,1 -jak vidíte některé výsledky nejsou v normě, ale měla byste být ještě dovyšetřena, nízké TSH mluví spíše pro počínající hyperfunkci (velkou) štítné žlázy. Měla byste být určitě sledována na endokrinologii (3 měsíční interval pro kontrolu je naprosto v pořádku, za tu dobu se na kontrolním odběru ukáže, jak se funkce štítné žlázy změnila při srovnání s minulým vyšetřením) a podle mého mínění by stav štítné žlázy s potratem spíše souviset mohl. Máte protilátky proti štítné žláze - půjde nejspíše o autoimunitu a doporučovala bych ještě jednou odběry zopakovat a provést vyš. TSH, fT3 a fT4 - poskytne lepší obrázek o funkci štítnice jako celku. Pokud by se potraty opakovaly, požádejte gynekologa o vyšetření na imunologii a hematologii (vrozené trombofilní stavy -vyšší srážlivost krve- také často způsobují potratovost) se zaměřením na potraty. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: