Horecky, davivy kasel, krvave belmo

Dobrý den, sestra je od úterý lehce nachlazená (kašel, rýma), v pátek večer dostala vysoké horečky (39,8) a záchvaty bolestivého kašle, který ji nedovolí ani spát. Podavali jsme brufen a paralen grip. Navic se ji pres sobotu pres den zbarvilo bělmo do krve a hrozně ji to pálí a svedi, teplota 38. V sobotu večer jsme byli na pohotovosti, tam ji pichli penicilin, s tím, že se ji uleví, ale žádná úleva nepřišla. Stále se dusi, nemůže spát, teplota 38 a oči ještě krvavější. O půlnoci jsem ji dala alespoň brufen, ale k ničemu. Pomůže ji paralen grip? Smí se kombinovat s antibiotiky? A co muze byt pricinou krvaveho belma? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčinou krvavého bělma může být dávivý usilovný kašel, ale může to být také samostatný zánět očí... Ibalgin nebo paralen a antibiotika se kombinovat mohou, ale pokud sestru nic nebolí, tak je ibalgin zbytečný... a paralen je také pouze na snížení horečky, celkovému stavu nijak neuleví (nevyléčí). Pokud penicilín do 3 dnů nepomůže (neklesnou teploty), vydejte se znovu k lékaři. Pokud by oči nepřestaly pálit, tak navštivte též oční, bude to chtít možná i antibiotika do očí

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: