Hořkost v ůstech

Třetí den se léčím s angínou,zánětem horních dýchacích cest.Beru antibiotika a včera sem pocítil příšernou hořkost v ústech a projevilo se to i dnes.Je možné že je to způsobeno medikamenty,nebo je jiný důvod?(žlučník...) Mám už druhý den i průjem,tak jestli není nějaká souvislost.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Jak hořkost v ústech tak průjem jsou s největší pravděpodobností způsobeny používáním antibiotik, jde o běžný nežádoucí účinek (zvláště některých - neuvádíte, co přesně berete...). Hořkost by se měla po dobrání léků zlepšit, ohledně průjmu je přínosné používat při ATB léčbě probiotikum - preparáty s lactobacily apod. (lze koupit volně v lékárně). Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+16 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x