...hybnost kloubu po zlomenině...

Dobrý den, pane doktore, můj syn - nyní 8 let - si v srpnu 2008 zlomil pravou ruku - v místě těsně nad loktem. Měl ruku v sádře, vše OK, až na to, že ani po půlroční rehabilitaci při rozpažení nedosáhne prsty na rameno. Po konzultaci s rehabilitačním lékařem nám bylo sděleno, že "pravděpodobně tam vznikl svalek" a jak ruka poroste, zvýší se její hybnost...v létě to budou dva roky a nevidím žádný pokrok...je to v pořádku?...a v souvislosti s tímto dotazem, jsme při rehabiliaci, asi půl roku po úrazu objevili na pravé lopatce bulku velikosti velké třešně...synova pediatrička nám řekla, že pravděpodobně si při pádu (spadl z výši cca dva metr po hlavě a v pudu sebezáchovy si před sebe dal skrčenou ruku - spadl loktem na betonový povrch) zlomil taky lopatku a ta špatně srostla a z toho má vlastně tu bulku...chtěla bych vědět, jestli mu tady toto nebude v dospělosti vadit, eventuelně, jestli by ste radil něco "s tím" udělat... Moc Vám děkuji za odpověď. S.C.

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych nejprve tyto dvě lokality vyšetřit rentgenem, podle kterého bude jasné, o co přesně se jedná. Teprve poté bude váš ortoped schopen přesně stanovit prognosu a další postup.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: