Hyperandrogenní syndrom

Dobrý den, trpím hyperandrogenním syndromem (od 12 let pravidelná menstruace, zvýšené ochlupení, od 17 let nepravidelná, někdy chybějící menstruace). Výška 170 cm, váha 75 kg. Četla jsem, že se doporučuje pacientkám snížení hmotnosti, což prý upraví cyklus a obnoví ovulaci. Dojde ale také s úbytkem váhy k úbytku ochlupení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, redukce hmotnosti vede k normalizaci hladiny androgenů. To se projeví i na míře ochlupení. Týká se to zejména obézních žen.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: