Hypotyreoza

Dobrý den, psala jsem už tento týden, děkuji za odpověď. Mám výsledky: biochemie v normě jen urea 2,8, TGC 1,78 TSH 4,6 frt4 14,2 fT3 5,5 anti TPO 203, ostatní protilátky v normě Ko v normě. Lékař mi předepsal Letrox 50 por tbl nob 100*50rg I, D.S. 1,0,0 obden, Regetatur 2x, kontrola za rok (rentgen v říjnu). Zajímalo by mě jestli je možnost, že se to zlepší, nebo ty prášky už budu brát pořád? Moc děkuji za odpověď, pěkný víkend

Odpověď odborníka:

Dodbrý den, vzhledem k pozitivitě antiTPO se jedná o autoimunitní poruchu funkce žlázy, tudíž je možné, že porucha bude trvat již doživotně. Na druhou stranu, porucha funkce je jen velmi mírná a jste hodně mladá, tudíž může dojít také k úpravě. Prognostický význam má také nález na ultrazvuku štítnice. Takže Vám vlastně můžu říct jen to, že ukáže čas, zaručit se nic nedá. Hlavně doporučuji opatrnost v období plánování těhotenství. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: