Imunita

Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema syn 16 mesacny oslabenu imunitu. Jeho vysledky su Inunoglobulin G ma 4 norma 5-10, imunog. A 0,19 norma 0,40-1,25, Neut. 21 norma 40-53, Lymph 68, norma 35-50, Mame ist na ockovanie mmr vakcinou je to ziva vakcina tak preto sa pytam ci odporucate pri takychto hodnotach ockovat alebo nie,ci mam pockat. A je ockovanie celkovo zataz pre imunitu,ked sa dava naraz hexa vakcina a prevenar? Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle laboratorních odběrů má syn snížení hladiny imunoglobulinů - protilátek, nejspíše je nález ovlivněn věkem, kdy u některých dětí dochází k opožděnému dozrávání B lymfoctů, což josu buňky produkující protilátky a proto je hladina protilátek snížena. U hodnot z krevního obrazu má pouze odchylky v procentulálním zastoupení bílých krvinek, nevím absolutní hodnoty, které josu zřejmě v normě. Tento nález není kontraindikaci k očkování. Dle mého názoru i když očkování ovlivňuje imunitní systém, je to určitě menší zátěž, než kdybyste dítě vystavila riziku prodělání infekce, proti které je vakcína podávána.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: