Infekce hpv

Dobrý den, byla jsem na cytologickém vyšetření a našli mi nález viru HPV pozitivní. DOktorka mi říkala, že mám 3. třídu, že se nemusím obávat a že budu na sledování. Četla jsem příčiny vzniku tohoto viru a dozvěděla jsem se že je to pohlavním stykem. Mám jen jednoho partnera a on sám tento vir nemá.Respektive jej neměl od koho dostat. Lze tento vir dostat i jinak? Může se vyvinout sám?A co mě teď čeká?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že promořenost virem je v desítkách procent, nelze určit zdroj "nákazy". Každopádně se ale nemusíte bát, pokud budete pravidelně sledována, budou případné dysplastické změny včas odhaleny a odstraněny. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: