Infekce hpv

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně infekce HPV. Pravidelně chodim na prevence, v říjnu 2008, jsem byla naposledy. Nyní jsem byla u lékaře s menším zánětem mikózi. A pan doktor mi sdělil, že dle mých výsledků cytologie, mám 4.stupeň infekce HPV, ihned jsem se objednala na další stěry(tj.březen). Velice mě to znepokojilo, jak jsem k tomu přišla (mám stálého přítele - 3roky), nebo má na infekci HPV vliv zánět mikózi, nebo je to dědičná nemoc??A jaká je pravděpodobnost u březnových stěrů, že se hodnota infekce HPV navýší/sníží. Jaká je léčba při 4. (low) hodnotě.Doposud jsem byla zdravá, a nedávno mi bylo 25let. Děkuji za odpověď na mé dotazy. anch

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o nemoci HPV se dočtete kompletní info na těchto stránkách: http://www.delozni-cipek.cz/ Moc se mi nezdá fakt, že by od října minulého roku se vyvinul nález 4.st, proto vyčkejte do kontrolních odběrů cytologie (situace se může upravit nebo mohlo jít o nějakou záměnu....stane se to někdy...a i mykosa mohla mít vliv relativní - zvyšuje dráždění sliznice a její vzhled, stěry se posuzují také pod mikroskopem - mohlo dojít ke zkreslení skutečného stavu sliznice děložního čípku). Také bych se výhledově poradila s lékařem o možnosti vakcinace proti HPV, protože vás může ochránit proti daším typům HPV, které třeba ještě v těle nemáte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: