Infekční mononukleóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho by měla trvat pracovní neschopnost a případně rekonvalescence u infekční mononukleózy. U mě byla byla nemoc odhalena náhodou, tudíž byla léčba zahájena včas (měla jsem oteklé lymfatické uzliny, zvýšenou hladinu monocytů a zvýšené jaterní testy). Nyní jsem byla po 3 týdnech na kontrolním vyšetření a zvýšené byly jen monocyty a GMT (obě cca o desetinu nad horní normou). Je nyní po měsíci klidového režimu vhodné ukončovat PN, když se cítím unavená po sebemenší námaze a mám teplotu 37 - 37,3? Nerada bych něco zanedbala a trpěla pak chronickou únavou...Pracuji v lékárně 12ctky. Pro doplnění - pravděpodobně mám zároveň probíhající chlamydiovou infekci (protilátky). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ono žádné fixní doporučení neexistuje, nkdy není možné všechny případy jakkoli paušalizovat - každý člověk i průběh nemoci jsou jiné. Je to vždy o koordinaci laboratotních výsledků a pocitů a problémů pacienta - proberte to s ošetřujícím lékařem, domluvíte se určitě, s teplotami byste ale do práce jistě jít neměla. Chlamydioná infekce by měla být zaléčena samozřejmě, nezmiňujete, zda je to forma gynekologická nebo plicní - antibiotika jsou na místě, domluva s lékařem a léčba také jistě proběhla. Pokud ne, ptejte se na ně. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: