Injekcia suplasyn

Dobrý deň pán doktor. Včera mi bola do kolena pichnutá injekcia suplasyn. Necelý týždeň pred tým som ukončil rehabilitáciu a kĺb bol ešte možno trochu podráždený. Doktorovi som to nepovedal, lebo sa nič taká nepýtal. Až včera som sa dočítal, že pri podráždení/zánetu kĺbu sa injekcie podávať nesmia. Chcem sa Vás spýtať, či to može teraz stav mojho kĺbu nejako zhoršiť? Ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Myslím, že lékař by si jistě všiml, že kloub má zřetelné známky zánětu, jako zarudnutí, výpotek nebo zateplení kloubu a lék by neaplikoval. Navíc kyselina hyaluronová nemá takový dopad na případné zánětlivé změny, aby zapůsobila ať už proti zánětu nebo aby jej prohloubila. Asi bych se následků této injekce neobával.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x