Interakce léků

Dobrý den,již hodně let užívám Vasocardin na bušení srdce,nedávno mi byl zjištěn mírný prolaps chlopně do 1.stupně.Nyní mám zápal plic,nejdříve léčený Ospenem,nyní Klacidem.Hůře se mi dýchá,mám ale i pocit,že je to někdy psychic.původu,mám takové chvění v těle,jako by mi srdce poskakovalo,hučí mi i v uších,ale to jen teď od té doby,co jsem měla horečky od toho zápalu plic.Občas jsem mívala panické ataky,zabíral Lexaurin,ale teď nevím,jestli ho lze vzít ke Klacidu.Připadám si už jako hypochondr.Četla jsem také o nemoci chlopní vlivem horeč.onemocnění,obzvlášť jsouli chlopně nějak poškozené a nyní z toho mám strach.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lexaurin lze užívat i po dobu užívání Klacidu. Pokud máte prolaps chlopně, je třeba jakékoliv infekce důsledně přeléčovat antibiotiky. Klacid je širokospektré antibiotikum, většinou zajistí plné přeléčení infekcí, pokud při užívání dodržujete důsledně daná doporučení (doporučená dávka, intervaly mezi dávkami, doba užívání antibiotika).

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: