Interakce léků ixel a lindaxa

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se smí současně užívat léky Ixel a Lindaxa. Pokud ne, můžete mi prosím napsat, jaké to má nežádoucí účinky a zda jsou jen dočasné (po skončení užívání léků přejdou) nebo i trvalé (např. poškození nervové soustavy apod.)? Děkuji za odpověď. Dagmar

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jmenované léky byste současně užívat neměla. Ixel je antidepresivum, jedním z jeho nežádoucích účinků může být i nadváha a současně by neměl být používán s centrálně působícími anorektiky (Lindaxa). Doporučuji Vám poradit se s psychiatrem, případně s Vaším praktickým lékařem nebo s odborníkem na výživu o dalším postupu. Je možné např. vyzkoušet jiné antidepresivum, které nebude mít tak výrazné nežádoucí účinky, dbát na životosprávu, zařadit více pohybu. Postup se ale liší podle konkrétního případu, proto se poraďte s lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: