Interupce a možná komplikace

Dobrý den, na konci listopadu 2008 jsem podstoupila miniinterupci. Dodržela jsem šestinedělí a došla si na prohlídku ke své doktorce. Ta mi řekla, že je vše v pořádku. Již ale v době, kdy jsem byla těhotná jsem cítila tupou bodavou bolest vlevo od pupíku. Přečetla jsem si, že je to v těhotenství normální, tak jsem to příliš neřešila. Nyní je to víc než 4 měsíce po interupci, ale tu bolest cítím stále. Sice ne pořád, jen občas (ale i tak aspoň chvíli téměř každý den). Na záchod chodím pravidelně a nikdy dřív jsem podobné problémy neměla. Oznámila jsem to u svého gynekologa. Tam mi bylo řečeno, že to normální sice neni, ale že to budou spíš nějaké problémy se střevy. Neprovedli mi ani žédné vyšetření. Prosím mužete mi říci, zda tato bolest může nějak souviset s provedeným zákrokem a zda se mám tedy dál snažit o nějaké vyšetření. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Není zcela zřejmé, z toho co píšete, zda jste nyní opět těhotná nebo ne. Taková bolest, jakou popisujete, může být naprosto neškodná a také může znamenat, že něco není v pořádku (bez vyšetření nelze určit co je příčinou). Bylo by vhodné zejména to, aby vaše těhotenství bylo pečlivě sledováno. Jistě by neuškodilo sonografické vyšetření ledvin a moč. cest a vyšetření moči. Vyšetření střev by bylo dobré odložit až po porodu. Je jen velmi málo pravděpodobné, že bude vyšetření nutné provést během těhotenství a že potíže jsou následkem miniinterupce, vyloučit to však zcela nelze. Pokud nejste těhotná a máte obtíže, pak lze doporučit podrobnější vyšetření včetně vyšetření střev. Poraďte se proto se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: