Je mi stále divně

Dobrý den, asi rok je mi velmi podivně. Byla jsem na vyšetření i na neurologii, ct mozku, EEG...se závěrem hypertonicko-hypokinetický syndrom extrapyramidovy, hypomimie, zpomalené psychomotorické tempo. Mám jít k psychiatrovi, předtím jsem byla léčena jen na deprese a teď začnu opět chodit. Zkusím to popsat, mám neustále nechtěné mylšenky-na nemoci, smrt, strach,že se zastaví srdce, občas má tiky a nezůstanu v klidu. Taky lidi říkají, že jsme víc nerozhodná a zpomalená. Bohužel mě do hlavy stále lezou myšlenky, že určitě mám stejně např. leukémii atd a když jsem v ordinaci u doktora, cítím se lépe, hlavně když mám dobré vysledky, ale pak se to vrací, trpím střídavě depresí-jen ležím, mám pocit, že nci nemá cenu, nutím se jít i na WC, mám chuť to skončit, ale pak zas třeba pátr dní mezitím je mi dobře, dobrí nápady chci žít atd. Nevíte co by to mohlo zhruba být a co by pomohlo? chci zase žít normálně

Odpověď odborníka:

Milá Radanko, Vaše příznaky opravdu ukazují na projevy úzkostně- depresivní poruchy. Je to poměrně častá nemoc, která dokáže člověku "vzít" celý svět. Vůlí ani nějakou vlastní aktivitou si příliš pomoci nedokážete, lékař Vám předepíše vhodné léky, Vaším současným úkolem je důvěra v jeho zkušenost a trpělivost sama se sebou, Věřte, že se Vám uleví.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x