Je zdravé nemasturbovat?

Je mi 30 let. Před nějakou dobou jsem zjistil, že jsem impotentní. Po důkladném probádání internetu jsem si nakonec sám s poměrně velkou jistotou diagnostikoval, že příčinou je příliš časté sledování porna. Rozhodl jsem se tedy pro doporučovanou několikaměsíční abstinenci. Skoncovat s pornem mi nečinilo problém, horší to ale bude s masturbací jako takovou. Ne, že bych nenašel dostatek vůle, mám ale pochybnosti o tom, jestli nemasturbovat je vůbec zdravé. Na internetu jsem se dočetl, že častá masturbace snižuje riziko rakoviny prostaty. Po prvních dvou týdnech abstinence mám taky čím dál silnější pocit, že je třeba nahromaděné tělesné tekutiny nějak uvolnit z těla ven. Tento pocit nemá nic společného se vzrušením, prostě si připadám tak nějak nepřirozeně. Moje otázka je tedy jednoduchá - koleduji si naprostým skoncováním s masturbací o vážnější zdravotní potíže?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě ne o fyzické potíže. Nebyl nikdy prokázán vliv sexuální aktivity na prostatu a ani abstinence Vám nijak neublíží. Úplné chybění erekce ovšem může vést ke zhoršení kvality topořivých těles

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x