Jednodenní špinění bři braní ha místo ms

Dobrý den, beru ha Lunafem již asi půl roku a asi před měsícem jsem měla styk, jednalo se o přerušovanou soulož. Vzhledem k tomu, že jsem měla poněkud stresovější a rozlítané období, tak si nejsem zcela jista, zda-li před tím nedošlo k jedné chybě v užívání. Potom jsem si už ale zcela jista, že jsem brala správně. Stejně mě ale pořád znepokojuje strach z těhotenství. Udělala jsem si 3 testy. Jeden po 11 dnech od styku, pak po 16 a po 20 dnech. Byl to ten nejcitlivější test a pokaždé byl negativní. Mezi těmi 16 a 20 dny po styku jsem měla pauzu na ms. Místo ms se ale objevilo jednodenní špinění. I když musím říct, že i minulý měsíc, kdy k žádnému styku nedošlo jsem místo ms špinila dva dny. Mám se obávat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zeslabení intenzity menstruačního krvácení při užívání antikoncepce je normální jev. Pokud jsou těhotenské testy negativní, není třeba obávat se nechtěného těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: