Již dva týdny zánět středního ucha

Před 14 dny jsem onemocněla rýmou nebo spíš zánětem nosohltanu, do druhého dne mě začalo bolet ucho, zhoršovalo se to a na pohotovosti diagnostikovali akutní zánět středního ucha a propíchli bubínek. Úleva příliš nenastala, kromě ucha začaly silné bolesti celé půlky hlavy, zejména kosti za uchem a za 12 hodin jsme byli na pohotovosti znova, tentokrát už byl bubínek pod velkým tlakem, opět propíchnutý a preventivně nasazena ATB. Bolest se zlepšovala, ale stále z ucha silně teklo. Na kontrole po týdnu byl bubínek potřetí propíchnutý, údajně byl otvor malý, tekutina poslána na kultivaci. Lékař dále zjistil zvětšenou nosní mandli, předepsal sprej Avamys (nepomáhá, nos je ucpaný a musím kapat i jiné kapky). Dnes jsem byla po 5 dnech na kontrole, tekutina stále, ale už zakalená. Bakterie ale nenalezeny. Přesto lékařka nasadila další ATB, odebrala krev na CRP a zítra jdu opět na kontrolu a odsátí tekutiny. Na ucho skoro neslyším. Stále mě trochu bolí hlava a cítím se hrozně slabá. Nikdy jsem zánět ucha ani dutin neprodělala, tak nevím, co mám čekat. Pokaždé mě v nemocnici vidí jiný lékař a z dnešní návštěvy jsem měla pocit, že prostě neví, čím to je. Bojím se, že už nebudu slyšet. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Jak se dá dál postupovat? Může to souviset i s pylovou alergií, kterou trpím?Atihistaminika beru pravidelně. Sama jsem si ještě naordinovala Wobenzym a vkládám naději v něj. Děkuji. A. K.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Anno, doporučuji Vám obrátit se na ORL pracoviště v jiném zdravotnickém zařízení. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: