Kapavka?

Dobrý den, Nedávno jsem absolvovala prohlídku u gynekologa,jelikož jsem cítila bolest na konci močení - palpační vyšetření a vyšetření prsty s rozborem moči, který ukázal zánět močových cest. Dostala jsem léky gyrablock 400 na užívání dvakrát denně po dobu 7 dnů. V listopadu jsem měla nechráněný styk bez výstřiku do pochvy a nezpozorovala jsem na sobě žádné přiznaky až doposud v podobě zánětu močových cest. Od té doby mám navíc přítele, který dosud žádné potíže neměl. Některé dny se mi stane ze mám výtok - normální bílý bez zápachu jen snad dvakrát byl nepatrně nažloutlý (užívala jsem antibiotika jako penicilin na streptokoka, dalacin, duomox a klacid protože lékaři nevěděli co mi je a všechny problémy stály za streptokokem, o tom ale mluvit nechci, chci říci že jsem si pravděpodobně narušila i prostředí v pochvě). Slabší výtoky mám odjakživa bez bolesti a zápachu. Jen v poslední době (3 dny) mě pobolívá v podbřišku je to třeba z prodelaneho zánětu nebo i tím, že mám za 3 dny menstruovat. Dnes jsem byla na kontrole na gynekologii moč v pořádku, ultrazvuk - děloha, vaječníky taktéž a ani gynekologické vyšetření neukázalo žádné abnormality. Lékař říká že je to tím že mě bolí břicho ze se blíží menstruace. Chtěla bych se Vás zeptat, kdyby se jednalo nedejbože o kapavku (divné že by potíže přišly až v únoru?), je možné že gyrablock by ji dokázal vyléčit když jsem ho užívala dvakrát týdně celý týden? Děkuji moc za odpověď, dělá mi to velké starosti

Odpověď odborníka:

dobrý den pokud máte obavy tothoto rázu , tak doporučil bych kompletní odběry u dermatovenerologa- kožní ambulance ( nabírá se kapavka jak z pochvy/hrdla tak i z močové trubice gyrablock kapavku neléčí ,další atb co píšete jsou úspěšnější ... narušené poševní prostředí to je jisté .... bolest v podbříku může opradu souviset se změnami ve vašem těle před menses - to určitě odstraní používání antikoncepce

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x