Kašel, těhotenství

Dobrý den, jsem v 11 tt a od neděle mne trápí kašel jakoby od průdušek, bolest v krku a vůbec celého těla. Bylo mi lékárnicí doporučeno brát na bolest v krku Septisan a pít průduškový čaj. Samozřejmě ležím, jsem v klidu a dostatečně piju horký čaj s medem. Vůbec to ale nezabírá. Pak mi ale v jiné lékárně řekli že není v I. trimestru vůbec vhodné užívat jakékoliv léky ani bylinky. Septisan jsem brala jeden den 3x a průduškový čaj dva dny 2x. Při tom v návodu od Septisanu je napsáno vhodné i pro těhotné a kojící ženy. Je to ale možné i v I. trimestru? Teď už mám strach si vůbec cokoli vzít, tak raději neberu vůbec nic. Mám dotaz, zda to mohlo poškodit plod a zda-li se dá taková nemoc vůbec vyléčit bez léků nebo nakonec stejně skončím se zhoršeným průběhem na antibiotikách. Děkuji mockrát za odpověď. M.C.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i v prvním trimestru se mohou některé léky včetně některých natibiotik užívat, i některé bylinky. Pokud Vaše obtíže přetrvávají, měla byste každopádně jít k lékaři. Onemocnění jako takové totiž může poškodit plod nebo způsobit potrat.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: