Klíště

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak velké je riziko klíšťové encefalitidy nebo boreliozy od klíštěte,které bylo přisáté velmi krátce.Po dvou přejetí se kliště uvolnilo.Jedná se o dceru 10let.Ránku jsme vydezinfikovali jodisolem.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Pavlíno, pokud se jednalo o minuty či desítky minut, je riziko opravdu malé. Pokud by se ale do měsíce objevily chřipkovité příznaky, bolest hlavy, horečka, nebo vyrážka, určitě zajděte s dcerou k lékaři a informujte ho, že dcera měla klíště.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: