Klíště

Dobrý den, zhruba před 4 týdny jsem byl na výletě na Opavsku a našel jsem si klíště, ihned jsem ho odstranil, ale nějakou dobu mi tam zůstal flíček, asi kolem týdnu, začal jsem mít strach a hledal jsem informace o nemocech apod., během 7-14 dnů jsem měl občasné bolesti hlavy, mírnou bolest v krku a slabou rýmu, nyní o víkendu jsem asi prochladl, měl sem silnou rýmu, ta už s použitím léků ustupuje, ale navíc mam zažívací potíže, průjmy. Mám strach, jestli jsem třeba nemohl být nakažen klíšťovou encefalitidou, popř. kdyby ano, co v této chvíli můžu dělat nebo jak můžu na 100% zjistit jak na tom jsem. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Příznaky klíšťové encefalitidy jsou jiné, než popisujete - horečky, bolesti hlavy, svalů, kloubů, ne rýma či jiné obtíže. Protilátky se dají prokázat v krvi cca po 4 týdnech od nakažení.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: