Klíště

Dobrý den,před několika lety jsem prodělala boreliózu a včera mne kouslo klíště,které jsem si až dnes,kdy jsem na něj přišla odstranila.Klíště bylo malé a černé.Tak se chci zeptat,jaké mám riziko,že budu mít opět boreliozu.Mám z toho obavy.Kdy mám pro jistotu navštívit infekční ambulanci v nemocnici,kde jsem se léčila a brala antibiotika.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Nejste nijak náchylnější k boreliose oproti ostatní populaci. Z krve se dají protilátky zjistit nejdříve po 3-4 týdnech od infekce, takže dřívější odběr nemá smysl. Lékaře navštivte v případě, že se kolem vpichu začne dělat červené ložisko, nebo při tzv. chřipkových obtížích.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Články: Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Oslava nebo večírek, hodně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: