Klíšťová encefalitida

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné očkovat syna (v květnu měl rok) proti klíšťové encefalitidě, když mu byla nedávno zjištěna přechodná hypogamaglobulinemie. Nebylo mi ani doporučeno očkování Prevenar. A druhý dotaz se týká druhého syna. Má alergii na bílek třídy II. Můžu jej nechat očkovat proti klíšťové encefalitidě? V minulosti mi taky bylo doporučeno toto u něj neočkovat. Jaký máte na to Vy názor? Děkuji za rady, L.Ottová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud výš syn trpí hypogamaglobulinemií, rozhodně bych doporučoval s očkováním počkat. Co se druhého syna týče, tam možné očkování je. Přesto je ale na očkování už trošku pozdě (očkuje se v zimních měsících). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: