Klíštová encefalitida

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Před třemi týdny jsem měla klíště (bylo zakouslé více než 24 hodin) oblast nákazy Praha západ. Po čtrnácti dnech mi začala bez jakého koli důvodu netypická bolest hlavy doprovázená zvýšenou teplotou. 37,5-37,9. Bolest hlavy se postupně zvyšovala tak, že jsem byla schopna jen ležet a koukat do stropu. Jaká koli snaha se na něco soustředit vyvolávala obrovskou bolest hlavy a byla takřka nemožná.Analgetika (ibalgin 600 - bez jaké koli odezvy, jen klesla teplota). Ležela jsem 4 dny téměř bez hnutí a přidala se bolest v krku a rýma. Jsou tohle příznaky virozi? Mě se zdá že moc ne, jenže lékařka v Turnově se mi vysmála.Ted se cítím až na rýmu a zvýšenou teplotu lépe, bolest hlavy ustoupila.Je možné zpětně nějak zjistit zda jsem prošla první fází klíštové encefalitidy a mám se tudíš bát druhé nebo můžu být v klidu?Jetě jsem byla v sobotu na pohotovosti s bolestí zad a píchli mi injekci proti bolesti a taky žádná odezva.Můj dotaz tedy: dá se zpětně z rozboru krve zjistit zda jsem prošla klíštovou encefalitidou a za jak dlouho?Děkuji za odpověd, mám vážně strach. Tohle je tak netypická viroza z plného zdraví, že se mi to nezdá.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky, které popisujete, bych nepodceňovala, o vyšetření určitě požádejte, ať už Vašeho praktického lékaře nebo zajděte přímo na infekční kliniku. Již v první fázi onemocnění se v krvi dají prokázat protilátky, které naznačují, že se daný člověk nakazil virem klíšťové encefalitidy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: