Kolpitida?

Dobry den pane doktore,chci se vas zeptat:jelikoz uz vic jak pul roku mam gynekologicke potize udajne s mykotickym onemocnenim a nelze to vylecit tak by me zajimalo zda tento bily vytok muze znamenat neco jineho (necitim nikdy svedeni nebo neco jineho,vytok je bily a hustsi)je mozne aby to byl problem se zlazami nebo neco jineho ani jednou mi doktori nebrali ster ale pokazde mi po kontrole rekli ze ano ze to jsou mikosy,dokonce se me ptali jestli si tam nedavam nejake predmety nebo nedelam neco co by to vyvolavalo(s pritelem pouzivame pokazde kondom-nikdy bez)a ja mam obavy ze doktori mi neveri jsem v koncich sice me nic neboli a nesvedi ale silny husty vytok taky neni nic prijemneho

Odpověď odborníka:

Je zapotřebí udělat kultivační vyšetření, pravděpodobně půjde o kvasinkovou či smíšenou bakteriální infekci. Pro úspěšné vyléčení je zapotřebí zjistit přesně vyvolavatele a léčit ev. i celkově ( tabetami). Dále by bylo ideální neužívat hormonální antikoncepci ( asi neberete), před a po každém pohlavním styku důkladná hygiena obou partnerů ( hlavně oblast kolem konečníku - dochází k přestupu bakterií a kvasinek ze střeva), na mytí používat pouze k tomu určené přípravky intimní hygieny. Pokud se kultivačně nic neprokáže, je to fyziologický výtok a nedá se s tím nic dělat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x