Kombinace léků

Dobrý den, potřebuji poradit, ohledně užívání léku Mycomax. Ten mi předepsala moje gynekoložka na stále se opakující vaginální mykózy, 1 tobolku za měsíc. V příbalovém letáku jsem se ale dočetla, že Mycomax nesmí být užíván s antihistaminiky. No a tady potřebuji poradit. Na alergii beru Zenaro (1-0-0), což histaminikum je. Stačí tedy, když Zenaro vysadím pouze na den, popř. pár dní, když si vezmu Mycomax? Nebo Zenaro nesmím brát vůbec? Předem děkuji za odpověď S přáním hezkého dne, Hanka

Odpověď odborníka:

Toto upozornění se týká starších antihistaminik (léků proti projevům alergie). Starší antihistaminika mohla zvýšit pravděpodobnost arytmie (poruch srdečního rytmu), současné užívání Mycomaxu pak toto riziko zvyšovalo ještě více. Zenaro tyto komplikace nepůsobí, takže ho při užívání Mycomaxu vysazovat nemusíte.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: