Kopřivka po antibiotiku amoksiklav

Dobrý den, užívala jsem antibiotikum Amoksiklav 1g. Předtím jsem penicin nikdy neměla. 6. den jsem po něm dostala obrovskou kopřivku. Nevěděla jsem, zda-li jde o alergii, anebo o infekci EB viry, a proto jsem si nechala udělat krevní testy. Krevní obraz mám v naprostém pořádku, ale mám prý mírně zvýšene protilátky IgM proti EB virům. Lékař tento stav nazval únavovým syndromem (?). Znamená to tedy, že jsem prodělala mononukleosu a v budoucnosti se nemusím obavat alergie na penicilin?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, na jaké onemocnění jste užívala Amoksiklav, jaké byly Vaše příznaky. Pokud jste měla příznaky angíny a po Amoksiklavu jste se osypala, jak píšete, mohlo skutečně jít o mononukleózu. To je však nutné potvrdit, proberte věc se svým lékařem, který Vám antibiotika nasadil. Alergie na penicilin je závažná věc, na druhou stranu by bylo škoda, kdybyste ho po zbytek života nemohla již nikdy užívat, pokud by o alergii nešlo. Bohužel, pokud se Vám věc nepodaří objasnit, bude lepší se již vždycky penicilinu vyhnout.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x