Kotník

Dobrý den, asi před 2 měsíci jsem podstoupila plastiku vazů v kotníku. Měla jsem 6 týdnu sádru a po sundání byl kotník v pořádku ale tak po týdnu mi nějak otekl a je mnohem víc bolestivý než hned po sundání. Je to normální?

Odpověď odborníka:

Ano, po sejmutí sádry a zahájení cvičení pro zvětšení rozsahu pohybu kloubu se otok může objevit, ale měl by postupně odcházet. Hojně končetinu polohovat do vyšší polohy, cvičit, postupně zatěžovat, to všechno jsou stimulační opatření ke zrychlení proudu krve a lymfy z dolní končetáiny. Jinak podle pokynů rehabilitačního lékaře a fyzioterapeuta na rehabilitaci, kam asi nyní chodíte. Jinak dle nálezu. Vhodná i medikace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: