Kožní

Mám na paži vystouplou pihu a v ní jsem zpozoroval černou skvrnku (viz. 2x fotografie v příloze). Nejsem si jistý, zda-li piha mění velikost, zatím mi to nepřipadá. Vypadá to, že piha byla poraněna, při bližším zkoumání je vidět jakoby "jizva" po částečném stržení/říznutí. Nevím, zda-li k poranění došlo nebo ne, ale vzhledem k umístění a vystoupením nad povrch kůže je to pravděpodobné. Skvrna se nachází pouze u vrcholu pihy, když pihu podsvítím, tak u povrchu a kousek nad povrchem kůže není nic vidět. Vypadá to jako důvod k obavám? Na kožní se chci objednat kvůli konzultaci ohledně odstranění jiného problému, tak bych se samozřejmě zeptal i na tuto pihu. Velice kladně hodnocená lékařka v mém okolí má ale dovolenou, tak jestli můžu týden počkat + čekací lhůta po objednání (nevím, jak dlouho se bude čekat)?

Odpověď odborníka:

Ano, na kožní se objednejte, ale buďte v klidu, o žádnou rizikovou nádorovou patologii se nejedná. Kožní nádor - melanom - vypadá úplně jinak.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: