Kožníi problémy na žaludu

Už bezmála rok mám problém s fleky na žaludu penisu, které nepálí ani nesvědí. V době vzniku jsem měl více sexuálních partnerek. Jako první jsem po domluvě s obvodním lékařem začal používat mast Canesten s podezřením na mykózu, ale bez výsledku, pak jsem se dočetl v , že na tyto fleky pomáhá kortokoidní mast, konkrétně Hydrocortison. Tuto mast jsem vyzkoušel a po pár dnech se zdálo, že fleky ustoupily. Jenže se asi po týdnu objevili znovu, znovu jsem navštívil svého obvodního lékaře, který mě poslal na výtěry do nemocnice v Liberci (testy na pohlavní nemoci). Z výsledků zjistili, že testy byly pozitivní na Chlamydie Trachomatis. Ihned jsem začal brát předepsané antibiotika Doxybene na 20 dní + Canespor, který měl vyléčit ty fleky. Během léčby jsem pozoroval ústup skvrn a fleky na předkožce a žaludu, a pomalu jsem doufal, že to budu mít za sebou, Jenže teď znovu, pár týdnů po ukončení léčby antibiotiky se opět objevily ty samé fleky. Canespor používám stále ale tentokrát bez většího účinku. Už jsem zoufalý a nevím si s tím rady, proto píšu s prosbou o jakoukoliv radu. Nemůže se jednat o nějakou vyrážku či zánět? Nemám žádné jiné příznaky mykózy než jsou ty flíčky, necítím žádné pálení/řezání při močení, žádné svědění atd. Nejspíš mi jen zůstaly fleky po přeléčení té nemoci, při aplikaci masti se předkožka a žalud zabarví do toho správného odstínu, ale vizuálně je vidět, že fleky tam stále jsou. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

Vzhledem ke kompletnímu vyšetření i celkové terapii a vyrážka na penisu se vrátila, pak je nutné proivést probatorní excisi k vyloučení M.Zoon

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: