Kratka a slaba menstruace

Dobry den! Mozna je to uplne normalni, ale chtela bych se zeptat: je mi 25let, pred rokem jsem po 5 letech vysadila HA (vystridala jsem jich nekolik, bohuzel mi nic nevyhovovalo), od te doby cykly cca 33 - 50 dni, pred ms vetsinou spineni 2-5 dni, delka ms 6 az 10 dni a krvaceni oproti dobe, kdy jsem prasky nebrala bylo slabsi. V listopadu menzes poprve "normalne", tj 33dni/6 dni. Nyni jsem mela cyklus poprve v zivote za 28 dni, nicmene krvaceni trvalo jen 2 dny s tim, ze bylo velmi slabe (jasne cervena az ruzova). TT negativni, chranim se kondom+pharmatex, zadna nehoda se nestala. Muze tento nahly vykyv znamenat problem? Muze to mit souvislost s hubnutim (3kg za tyden - prestala jsem jist sladke)? Prijde mi to divny. Co byste mi doporucila na srovnani cyklu? Dekuji za odpoved, Frantiska

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, po vysazení antikoncepce byl cyklus delší, nyní se postupně zkracuje a mění se i jeho intenzita. Na to, abych Vám řekla, čím to může být, mám opravdu málo informací. Vypadá to na špatně fungující regulaci menstruačního cyklu, je potřeba doplnit UZ vyšetření, Vám doporučuju vést si menstruační kalendář a pokud výhledově plánujete těhotenství, začít s vaším lékařem pracovat na úpravě menstruačního cyklu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Články: Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Stanovení diagnózy astmatu...
Nemoci nehtů (2. díl)
Články: Nemoci nehtů (2. díl)
Onychomykóza je mykotické...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Trápí vás potíže s močením? Příčinou může být rakovina prostaty!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Karcinomy štítné žlázy
Články: Karcinomy štítné žlázy
Karcinom štítné žlázy je...
Když střevo nefunguje tak, jak má...
Články: Když střevo nefunguje tak, jak má...
Crohnova nemoc patří spolu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x