Krční rýma?

Dobrý den, mám tříletého syna, který byl do 2,5 let zcela zdráv, pak začal docházet do jeslí, kde prvního půl roku neustále smrkal a měl problémy s průduškama. Okolí i lékaři se shodovali na tom, že je to kolektivem a že to po půl roce přejde. Po půl roce jsme skutečně zaznamenali zlepšení- vydržel i tři týdny v kuse zdráv, což bylo do té doby nevídané…. Přešel z jeslí do školky a potíže se vrátili v jiné formě. Měl stále rýmu, plný noc, chodili jsme na ORL, doporučili vytrhnutí nosní mandle.Protože se potíže zhoršovali,syn už po půlroční rýmě neuměl dýchat nosem, ani když jej měl náhodou bez hlenů a k tomu se přidal postupně kašel, se kterým se nedařilo nic dělat. Měl stále jakoby plný noc, ale nic jsme nedokázali vysmrkat ani odsát vysavačem. Přitom ho ale, zejména v noci, trápil velmi dráždivý spíše vlhký kašel jakoby mu hleny místo do nosu tekly do krku… nespali jsme několik týdnů, brali jsme Xsyzal a Fenistl, ale nic nepomáhalo. Na ORL řekli, že je to z té mandle. Pak nám i přes tento akutní stav vytrhli mandle a potíže ustaly ještě v noci hned po operaci v nemocnici. Byla jsem nadšená a oddychla jsem si. Uplynuly tři týdny od operace, malý nastoupil do školky a po týdnu mi začal opět posmrkávat. Myslela jsem, že jde o běžnou rýmu, ale během tří dnů už mu z nosu zase nic neteče, v noci kašle. Každou noc je to horší a horší, vůbec se nevyspíme, nepomáhá ani Xsyzal ani Fenistil. Je naprosto bez teplot, s chutí k jídlu, čiperný… Ve dne moc nekašle, ale bojím se, že se to postupně zase zhorší i na denní kašlání… Těsně před trháním mandle kašlal každých pět minut ve dne v noci a začínalo to stejně jako teď….Moc prosím o radu, jsme už vyčerpaná a bezradná. Dětská lékařka i lékařka ORL mi jen stále předepisují léky na alergie a sirupy na odkašlávání.. zdá se mi, ale že neléčí příčinu a už nevím co s tím… Může to být ona zadní rýma? Existují nějaká homeopatika či další rady? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problémem určitě může být tzv. zadní rýma či alergie. Bylo by ke zvážení i zda nedoplnit imunologické vyšetření. V omeopaticích se bohužel nevyznám, ale zcela jistě něco existuje - obraťte se na lékárnu, kde homeopatika vedou, určitě Vám poradí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: