Krev

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - od dubna beru na mírnou anémii Tardyferon, měla jsem hodnotu 3,80 (nedostatek Ferritinu). Během průběžných kontrol hodnoty 4,2 - 4,4 - 4,36 - 4,7 - 4,18 (při poslední hodnotě TaRDYFERON JIŽ TÝDEN VYSAZEN). Je normální, že hodnoty zase takto klesají, když už byly docela nahoře? Jen pro informaci - ne všechny hodnoty byly ze stejné laboratoře a jelikož jsem začla brát antikoncepci, skoro 2 cykly jsem krvácela. Moc díky za informaci....

Odpověď odborníka:

Samozřejmě po vysazení tohoto přípravku může znovu dojít k poklesu hladin železa, ale vy asi uvádíte hodnoty červených krvinek a ne železa ( protože ty jsou 10-24), hodnoty červených krvinek jsou 4,2-5,1, takže byste byla u dolní hranice. Při větším menstruačním krvícení může k poklesu dojít. Ale vzhledem k tomu, že nepíšete, zda skutečně jde o hodnoty červených krvinek, nemohu se vyjádřit zcela přesně, doporučovala bych konzultovat s ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: