Krev na toaletním papíře

Dobrý den, mám takový problém. V poslední době se vyskytovala krev na toaletním papíře při vyprazdňování. Ale ne vždy. Je to třeba jednou za 2 týdny. Mohlo by jít o hemeroidy? Je mi poněkud trapné jít k doktorovi, tak se Vás chci zeptat, jestli není nějaké jiná alternativa, třeba čípky!? Nemám jiné potíže, jako bolest břicha, průjem či zácpu. Žádný otok ani "výrůstek" v oblasti konečníku nemám. Jen někdy cítím takové mírné štípání. Děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Markéto,
samoléčba je vždy trochu ošemetná, protože bez řádného vyšetření si nemůžeme být jisti diagnózou. Je pravděpodobné, že se nejedná o závažný zdravotní problém, ale pořád tam je stín podezření... Raději se vypravte k praktickému lékaři. Vyšetření konečníku není nic hrozného, je to prostě naše práce a ve chvilce je hotovo! Pak budete mít jistotu, že se nic neprošvihne.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Tsh nula Vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...
  • Svědění v konečníku Nikomu sem to zatím neříkal, ale svědí mě v konečníku a ve...
  • Glioza Sdělte mi, prosím, co je to glioza, její příčinu a prognózu. Děkuji.
  • Gastroskopie Chtěl jsem se zeptat na vyšetření žalutku,v tel.jsem viděl pořed...
  • Zánět šlach Pane dokotre, již 14 dní mi bolí šlachy na pravé ruce. Dostala...
  • Zánět vaječníků a ledvin Při návštěvě gynekoložky jsem zjistila, že mám zánět...
 
Kam dál
Naposledy čtené: