Krev ve stolici

Dobrý den, je mi 28 let a 16.12.2015 jsem postoupila miniinterupci v 6. týdnů těhotenství za použití potratové pilulky. Všechno proběhlo v pořádku (až na značné bolesti, byl mi podán morfin, dostavila se hyperventilace), jen mě trápila trošku zácpa během rekonvalescence a hodně k tomu také přispěly na jídlo bohaté Vánoce. V pondělí 4.1. došlo k vyprazdnění (stolice byla masivní velikosti) a v míse jsem zaznamenala hodně krve. Začala jsem jíst ořechy, potraviny bohaté na vlákninu a přijímat více tekutin. V úterý jsem ještě zaznamenala krev ve stolici, ale dnes (čtvrtek), jsem na papíru viděla jen miniaturní skvrnku krve. Krev byla ve všech případech jasně červená. Žádné další obtíže mě netrápí, nic mě nebolí a ani nemám horečku. Mám navštívit lékaře i přes ustávající/úplné zastavení krvácení? Nikdy předtím jsem se s problémem tohoto typu nesetkala. Děkuji za odpověď. S pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud krvácení ustane, tak bych akutně k lékaři teď hned neběžela. Otázka je, odkud vlastně ta krev byla. Otázkou je, co znamená hodně krve v míse, krev poměrně dost barví, tak i drobné krvácení může vypadat děsivě. Krvácení mohlo být i zbytkem po potratu a zdroj nemusel být v konečníku. Pokud nemáte žádné další potíže, tak bych asi k lékaři akutně neběžela. Spíš, pokud by se toto opakovalo. dr. MM

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x