Krev ve stolici

Přeji Vám krásný den . Měl bych na Vás jeden dotaz. Objevila se mi krev ve stolici spíše na povrchu stolice. Před dvěma lety jsem měl podobný problém a byl jsem odeslán na kolonoskopii kterou jsem absolvoval v březnu roku 2012 kde my byli nalezeny hemeroidy , které jsem léčil práškama a zmizely . Chtěl bych se zeptat jestli krev na povrchu stolice mohou být způsobeny návratem hemeroidu .Při kolonoskopii před dvěma lety mi nebyl nalezen žádný polyp nebo výrustek střevo jsem měl dle lékaře čistě jak malé dítě. Předem děkuji za odpověď . Je mi 24 let a v rodině jsem neměl žadnou rakovinu a jiné problémy kromě krve na stolici nemám . Krev je jasně červená . Děkuji

Odpověď odborníka:

Milý pane Jane- vážím si Vaší důvěry, asi Vás odpovědí zklamu. Při známém krvácení z hemorhoidálních uzlů nemá smysl provádět zkumavkový test na OK, odlišit tento zdroj od jiných nelze jinak, než koloskopickým vyšetřením. V tomto případě bych se poradila s gastroenterologem, který Vám prováděl koloskopii v roce 2012, jak postupovat, abyste se cítil bezpečně.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: